Leren floreren!

Ontwikkelen en leren binnen uw organisatie. Flexibilisering van opleiden en maatwerk zijn belangrijk in het kader van een leven lang leren. Vanuit mijn bedrijf Dinjens Advies werk ik, Fleur Dinjens (1971) als zelfstandige en ondersteun ik onderwijsinstellingen, branches en organisaties bij het vormgeven van hun opleidingen en ontwikkeltrajecten. Wellicht binnenkort ook voor uw instelling of bedrijf! Ik heb twintig jaar ervaring als adviseur op het gebied van leren, ontwikkelen en verzilveren van competenties. Ik nodig u uit contact op te nemen als ik iets voor u kan betekenen.

Twitter

Geen categorie

9 maanden ondernemer!

Woensdag inspiratiedag: ‘Met elke nieuwe opdracht stijgt mijn vertrouwen’ – Fleur Dinjens

Zelfstandig ondernemers vertellen over hun passie voor hun eigen onderneming. Vandaag: Fleur Dinjens, een jonge vrouwelijke ondernemer die met volle teugen geniet van haar ondernemerschap in Dinjens Advies.

Ruim een jaar geleden kreeg ik het briljante idee om mijn eigen zaak te beginnen. Geïnspireerd door bijzondere en sterke vrouwen om me heen, wilde ook ik de wereld van de (jonge) vrouwelijke ondernemers betreden. Op 3 januari 2011 zag mijn bedrijf het levenslicht en nu, 9 maanden later, maak ik voorzichtig de balans op van de eerste stapjes van mijn bedrijfskindje. Read the rest of this entry »

VERTROUWEN

Vertrouwen

Na een periode van ziekte probeer ik het vertrouwen terug te krijgen in mijn eigen lichaam en het herstellend vermogen daarvan. Dit is een grillig proces en maakt me pijnlijk bewust van mijn eigen onzekerheden. Blaken van zelfvertrouwen en blind vertrouwen op mijn lijf is er niet meer bij. Het vege lijf liet me recentelijk hardhandig in de steek en het vertrouwen is geschaad. Toch is het voor mijn welbevinden van wezenlijk belang dat ik dit vertrouwen weer terugvind.

Vertrouwen. Het lijkt de laatste tijd een sleutelwoord. Read the rest of this entry »

MENSELIJK KAPITAAL

MENSELIJK KAPITAAL

In alle commotie en onrust rondom de aardbeving in Japan besloot mijn lichaam solidair te zijn en onderging het haar eigen schok.  Ik werd met spoed opgenomen wegens een volledige en heftige ontsteking van de dikke darm. Nu heb ik colitis ulcerosa; een ziekte die altijd in het diepst van je lichaam rommelt, dus een uitbarsting moest er een keer van komen. Ik beschik nu eenmaal over een veel te enthousiast auto immuunsysteem. Read the rest of this entry »

SOCIAAL KAPITAAL

Sociaal Kapitaal

Sociaal kapitaal[1], natuurlijk heb ik die term als socioloog veel gehoord. Die kon me niets nieuws meer brengen. Dacht ik.

Vorige week was ik een van de gelukkigen die de workshop “durftevragen”[2] mocht volgen.  Hier kreeg Sociaal Kapitaal ineens een prachtige, kleine en concrete invulling. Ineens was ik zelf onderdeel van ons sociaal kapitaal.

Wat is “durf te vragen”? Read the rest of this entry »