Leren floreren!

Ontwikkelen en leren binnen uw organisatie. Flexibilisering van opleiden en maatwerk zijn belangrijk in het kader van een leven lang leren. Vanuit mijn bedrijf Dinjens Advies werk ik, Fleur Dinjens (1971) als zelfstandige en ondersteun ik onderwijsinstellingen, branches en organisaties bij het vormgeven van hun opleidingen en ontwikkeltrajecten. Wellicht binnenkort ook voor uw instelling of bedrijf! Ik heb twintig jaar ervaring als adviseur op het gebied van leren, ontwikkelen en verzilveren van competenties. Ik nodig u uit contact op te nemen als ik iets voor u kan betekenen.

Twitter

Inspiratie

Op deze pagina vindt u artikelen, filmpjes, boeken en andere inspiratiebronnen die ik graag met u deel.

meer volgt…

Recent gelezen boeken

Leren? Ik werk liever!

Leontine Bibo, Karin Derksen en Sjors van der Heide
Hoe kun je mensen in hun werk maximaal laten leren zodat ze optimaal presteren? Die vraag intrigeert de auteurs van dit boek. Zij vinden dat leermogelijkheden te veel buiten het werk worden gezocht. Medewerkers volgen een opleiding of training in de verwachting dat ze het geleerde daarna toepassen in hun werk. Dat blijkt in de praktijk niet vanzelfsprekend. Door het leren in het werk te organiseren voorkom je dit probleem en bespaar je kosten. Dit boek gaat over de vraag hoe je dat doet. De auteurs beschrijven werkvormen en tools aan de hand van cases van de FIOD, hogeschool Saxion, KLM, ingenieursbureau Movares en ING. Ook presenteren zij relevante theorie en factoren die het leren in het werk bevorderen.

Corporate Universities

Aanjagers van de lerende organisatie

Martijn Rademakers
Het aantal corporate universities neemt wereldwijd snel toe. Niet voor niets: zij zijn het antwoord op de vraag hoe bedrijven en instellingen hun leervermogen kunnen inzetten om constant aangepast te blijven aan een alsmaar complexere omgeving.

De kunst van het vragen

Percy Ross
Tips om te kunnen krijgen wat je wilt, als je het maar op de juiste manier doet.

 

 

Filosoferen met kinderen!Meldingspictogram

Regie: Pierre Barougier en Jean-Pierre Pozzi
Genre: documentaire

De kleuters in de klas van juf Pascaline hebben wekelijks een opmerkelijke les op het rooster staan, namelijk filosofie. In deze les leren de klasgenoten hun gevoelens te uiten en te luisteren naar de gedachtes van anderen terwijl ze discussiëren over onderwerpen als liefde, macht en de dood. Tijdens deze gesprekken met het oog op de toekomst laten de enthousiaste filosofen geen kans voorbij gaan om hun mening te geven.

Stephen Covey over VERTROUWEN

Stephen M. R. Covey is co-founder and CEO of CoveyLink Worldwide. A sought-after and compelling keynote speaker and advisor on trust, leadership, ethics, and high performance, he speaks to audiences around the world. He is the author of The Speed of Trust, a groundbreaking and paradigm-shifting book that challenges our age-old assumption that trust is merely a soft, social virtue and instead demonstrates that trust is a hard-edged, economic driver—a learnable and measurable skill that makes organizations more profitable, people more promotable, and relationships more energizing.

Het belang van VAKMANSCHAP

Die lange Version des Werbespots zur Imagekampagne “Das Handwerk – Die Wirtschaftsmacht. Von Nebenan”.
Ich finde diesen Spot echt gut – einer meiner Lieblings-Spots zurzeit.

http://youtu.be/1TwIUgd7eb0

Geef creativiteit de tijd en de ruimte!

http://youtu.be/jgvx9OfZKJw

Café Creative Golden Drum 2011 shortlist

Be Sociable, Share!