Leren floreren!

Ontwikkelen en leren binnen uw organisatie. Flexibilisering van opleiden en maatwerk zijn belangrijk in het kader van een leven lang leren. Vanuit mijn bedrijf Dinjens Advies werk ik, Fleur Dinjens (1971) als zelfstandige en ondersteun ik onderwijsinstellingen, branches en organisaties bij het vormgeven van hun opleidingen en ontwikkeltrajecten. Wellicht binnenkort ook voor uw instelling of bedrijf! Ik heb twintig jaar ervaring als adviseur op het gebied van leren, ontwikkelen en verzilveren van competenties. Ik nodig u uit contact op te nemen als ik iets voor u kan betekenen.

Twitter

9 maanden ondernemer!

Woensdag inspiratiedag: ‘Met elke nieuwe opdracht stijgt mijn vertrouwen’ – Fleur Dinjens

Zelfstandig ondernemers vertellen over hun passie voor hun eigen onderneming. Vandaag: Fleur Dinjens, een jonge vrouwelijke ondernemer die met volle teugen geniet van haar ondernemerschap in Dinjens Advies.

Ruim een jaar geleden kreeg ik het briljante idee om mijn eigen zaak te beginnen. Geïnspireerd door bijzondere en sterke vrouwen om me heen, wilde ook ik de wereld van de (jonge) vrouwelijke ondernemers betreden. Op 3 januari 2011 zag mijn bedrijf het levenslicht en nu, 9 maanden later, maak ik voorzichtig de balans op van de eerste stapjes van mijn bedrijfskindje.

Creatieproces

Het creatieproces was er een van denken, voelen en opbouwen. Wie ben ik, wat is mijn unieke waarde en hoe vertaalt die waarde zich naar de markt? Hoe wilde ik laten zien dat ik een goede partner ben bij het vormgeven van leren en ontwikkelen van mensen en organisaties?  Hoe laat ik nu zien dat mijn interventies innovatief zijn en vooral duurzaam?

Hoe ging ik dit visualiseren in logo en website? Wie maakte dit voor mij? Mijn website werd vormgegeven door een collega jonge vrouwelijke ondernemer. een van de vele nieuwe contacten die ik opdeed in deze periode.  Nieuwe werelden gingen open en ik kreeg veel vertrouwen in mezelf en anderen. Spannende stappen met een mooi resultaat. De website staat en mijn bedrijfslogo maakt me nog elke dag blij.

De eerste klant

Maar dan. Daar zat ik dan in mijn vers geverfde werkkamer; nieuwe laptop, stoer bureau en genoeg kaartjes om de Chinese muur mee te behangen. Nu nog klanten. Het liedje van Wim Sonneveld “de eerste klant” ging me regelmatig door mijn hoofd.

Maar zoals die dingen gaan, ik kwam op het juiste moment een aantal mensen tegen die me vroegen wat ik tegenwoordig deed. Vol vuur vertelde ik van mijn bedrijf en jawel, de eerste vraag voor een offerte kwam dezelfde dag nog binnen! De kop was eraf en ik ging aan de slag. Vol goede moed en met zekere tred.

Genieten en leren

Met elke nieuwe opdracht, stijgt mijn vertrouwen in mezelf en mijn bedrijf. Natuurlijk word ook ik regelmatig heen en weer geslingerd tussen blaken van zelfvertrouwen en de angst dat ik onvoldoende werk genereer. Natuurlijk pak ik soms de krant op zoek naar die vaste baan met zekerheid.
Maar gelukkig zijn mijn opdrachten zo mooi en passend bij mijn expertise dat ik steeds weer opnieuw toegeef dat ik toch het liefst ondernemer blijf. Ik geniet hier elke dag van, en leer ook erg veel over mezelf. Ik mag nu werken conform mijn eigen inzichten, waarden en normen. Maar dat vraagt wel zelfreflectie.

Ik leer praktische zaken oplossen. Ineens is er geen afdeling ICT meer die mijn hopeloos vastgelopen PC wel even oplapt. Ik leer over nieuwe (sociale) media en hoe deze te gebruiken. Ik kies bewust voor investeren in opleidingen en ontwikkel trajecten om mijn eigen leven lang leren te blijven vormgeven.

Samengevat:

Een heerlijk, spannend confronterend jaar wat me zowel zakelijk als persoonlijk veel opgebracht heeft!

Be Sociable, Share!

Reageren